Upriličen prijem za najuspješnije učenike Druge gimnazije

Načelnik Srđan Mandić zajedno sa saradnicima i vijećnicom Aidom Koluder-Agić ugostio je u Općini Centar direktora Druge gimnazije Seida Alibegovića, profesore i istaknute mlade učenike koji su tokom školske godine ostvarili izvanredne rezultate na kantonalnim, federalnim, državnim, ali i međunarodnim takmičenjima iz matematike, fizike, informatike i njemačkog jezika.

Direktor Alibegović se zahvalio na gostoprimstvu, te istakao izuzetno dobru saradnju Druge gimnazije i Općine Centar.

 

-Raduje nas da su naši uspjesi koje nižemo iz godine u godinu prepoznati. Zahvaljujem se na gostoprimstvu u svoje lično i u ime učenika koji su uložili veliki napor da postignu zavidne. Također, želim naglasiti izuzetno dobru saradnju Općine Centar i naše škole, a nadam se da će ona biti nastavljena i u budućnosti. Uskoro je planirano i potpisivanje Memoranduma o razumijevanju, a u cilju realizacije zajedničkih projekata, istakao je Alibegović.

 

Načelnik Mandić je čestitao učenicima i njihovim nastavnicima na postignutim rezultatima, te ukratko prezentirao mogućnosti i prilike koje lokalna zajednica nudi mladim ljudima.

 

-Zadovoljstvo mi je što sam imao priliku da ugostim mlade jer oni su budućnost ove zemlje. Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica ulaže maksimalne napore da obezbijedi što bolje uslove za obrazovanje. U budžetu izdvajamo posebna sredstva za mlade, a u cilju kontinuiranog rada na poboljšanju njihovog položaja, aktivnijeg i odgovornijeg sudjelovanja u društvenom životu i stvaranju okruženja kako bi mladi imali veće šanse i perspektivu za bolje sutra. Želim da znaju da je ovo njihova lokalna zajednica i da su ovdje uvijek dobrodošli, poručio je načelnik Mandić.

 

Vijećnica Koluder-Agić je upoznala učenike da je Općina Centar raspisala javni poziv za dodjelu sredstava iz granta za nagrađivanje uspješnih mladih pojedinaca sa područja općine Centar Sarajevo.

 

- Budući da su osvojili izuzetne rezultate na takmičenjima, obavezno trebaju iskoristite pravo i prijaviti se na javni poziv kako bi njihov trud i zalaganje bili i novčano nagrađeni, pojasnila je Koluder-Agić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti