Održana 5. redovna sjednica Općinskog vijeća

Općinsko vijeće Centar Sarajevo, u četvrtak 27. maja 2021. godine, održalo je 5. redovnu sjednicu koju je vodio predsjedavajući Sejad Đozo. Sjednica je održana online.

Vijećnici su usvojili Prijedlog odluke o raspisivanju izbora za Savjete mjesnih zajednica na području općine Centar, kao i Prijedlog odluke o razrješenju i izboru članova radnih tijela Općinskog vijeća Centar Sarajevo.

Usvojen je i Prijedlog rješenja kojim se dopredsjedavajućoj Vijeća Iri Adilagić utvrđuje pravo na zdravstveno i penziono osiguranje.

Pored navedenog vijećnici su usvojili Prijedlog odluke o potvrđivanju konačnog prijedloga rang liste za dodjelu stana u zakup površine 19m2 koji se nalazi u Ulici Branilaca Sarajeva broj 32, Prijedlog odluke o potvrđivanju konačnog prijedloga rang liste za dodjelu stana u zakup površine 28m2 koji se nalazi u Ulici Tina Ujevića broj 27, te Prijedlog odluke o potvrđivanju konačnog prijedloga rang liste za dodjelu stana u zakup površine 28m2 koji se nalazi u Ulici Maršala Tita broj 32D. 

Na sjednici je usvojena i odluka o dopunama odluke o dodjeli u zakup poslovnih zgrada i prostorija Općine Centar Sarajevo.

 

Prijedlog izvještaja o izvršenju budžeta Općine Centar Sarajevo za 2020. godinu nije dobio podršku vijećnika.

 

Općinsko vijeće je primilo na znanje Informaciju o obrascima finansijskih izvještaja:

a) Periodični finansijski izvještaj za 01.01.-31.12.2020. godine sa obrascima završnog računa

b) Periodični finansijski izvještaj za prvi kvartal 2021. godine 

 

Usvojen je i prijedlog izvještaja o investiranju raspoloživih novčanih sredstava Općine Centar Sarajevo za 2020. godinu, a na znanje su primljene informacije o Registru budžetskih korisnika Općine Centar Sarajevo za 2022. godinu, te epidemiološkoj situaciji na području općine Centar Sarajevo.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti