Načelnik Mandić i ministar Hadžiahmetović potpisali sporazum

Obezbijeđena sredstva za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Kranjčevićevoj ulici

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je danas sa ministrom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enverom Hadžiahmetovićem i direktoricom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Belmom Barlov sporazum o zajedničkom učešću u realizaciji projekata vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda.
Obezbijeđena sredstva za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Kranjčevićevoj ulici

Navedeni sporazum podrazumijeva rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u Kranjčevićevoj ulici (druga faza), te izgradnju pumpne stanice Gornji Kromolj.

 

Prema potpisanom sporazumu resorno ministarstvo će za radove u Kranjčevićevoj ulici obezbijediti sredstva u iznosu od 595 hiljada KM, a Općina Centar će projekat podržati sa 480 hiljada maraka. Za radove na Kromolju ministarstvo će obezbijediti 50.000, a Općina 32 hiljade maraka.

 

Općina će pored navedenog biti u obavezi da pribavi sve potrebne dozvole za izvođenje radove, te da provede proceduru u izvrši izbor najpovoljnijeg izvođača radova.

 

Zavod za izgradnju će vršiti nadzor nad izvođenjem radova.

 

Sporazume po istom osnovu zajedno sa načelnikom Mandićem potpisali su i načelnici općina Novo Sarajevo i Novi Grad Hasan Tanović i Semir Efendić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti