Besplatne škole sporta u Centru za sport i rekreaciju

Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“, čiji je osnivač Općina Centar, poziva sve zainteresovane da se prijave za besplatne škole sporta koje realizuje ova ustanova, a finansira Općina Centar.
Besplatne škole sporta u Centru za sport i rekreaciju

Poziv se odnosi na sve starosne skupine, a najviše sportskih projekata je namijenjeno djeci i mladima.

 

Svakog vikenda u univerzalnoj sali sporta u FIS-u (Mis Irbina 10) održava se niz škola sporta namijenjenih školarcima sa područja općine Centar. Svi zainteresovani polaznici se mogu prijaviti prilikom dolaska na termin kod voditelja projekta.

Škola odbojke namijenjena je djeci od I do IX razreda osnovnih škola (subota i nedjelja u 9 sati), a škola rukometa od I do IX razreda za učenike osnovnih škola (subota i nedjelja u 10.15 sati).

U gimnastičkoj sali FIS-a u toku je realizacija četiri sportska projekta: škola košarke od II do V razreda osnovnih škola (subota i nedjelja u 11.30 sati), škola gimnastike za sve osnovce održava se utorkom i petkom u dva termina, od 9 do 10 i od 14 do 15 sati, univerzalna škola sporta za školarce od I do V razreda osnovnih škola ima termine ponedjeljkom i srijedom od 16.30 sati, dok univerzalna škola sporta za predškolarce u 5 i 6 godini života sa područja općine Centar ima termine ponedjeljkom i srijedom od 16 sati.

Na vanjskom igralištu FIS-a Centar za sport i rekreaciju realizuje dva projekta. Škola malog fudbala je projekat namijenjen učenicima osnovnih škola od V do IX razreda u terminima 15.30 (utorak) i 16.45 sati (petak), dok su za školu fudbala rezervisani termini ponedjeljkom, srijedom petkom u dva termina od 14.15 sati (mlađa grupa) i od 15.30 (starija grupa). Ovaj projekat je namijenjen učenicima osnovnih škola Općine Centar od I do IX razreda.

Za učenike iz Centra od I do IX razreda na atletskoj stazi stadiona na Koševu namijenjen je projekat škole atletike. Termini treninga su ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 9.15 i 16.30 sati. Sve informacije zainteresovani mogu dobiti putem kontakt telefona 061/389-791.

Na teniskim terenima pomoćnog stadiona na Koševu u toku je realizacija projekata: Tenis za djecu od I do VIII razreda osnovnih škola sa područja općine Centar (subota i nedjelja). Sve informacije moguće je dobiti na sljedeći broj telefona: 060 311 58 66, dok su za projekat Tenis za odrasle 35+ termini treninga subotom od 12 do 15 sati i nedjeljom od 9 do 12 sati.

Aerobik za žene je utorkom i četvrtkom od 16.30 sati u gimnastičkoj sali FIS-a, a rekreacija za osobe treće životne dobi sa područja općine Centar također u sali FIS-a ponedjeljkom i srijedom od 15.15 sati.


Za sve projekte koje stručni treneri Centra za sort i rekreaciju održavaju u prostorijama FIS-a sve dodatne informacije moguće je dobiti na broj telefona:033/268-760.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti