Rukovodstvo Općinskog vijeća ugostilo rukometne reprezentativke

Predstavnici najuspješnijeg ženskog rukometnog kluba u BiH „RK HADŽIĆI – INTERLOGISTIC“ i tri uspješne rukometne reprezentativke Lana Lončar, Lea Bošnjak i Dejana Kulić posjetili su danas i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Sejada Đozu.
Rukovodstvo Općinskog vijeća ugostilo rukometne reprezentativke

Sastanku su prisustvovali i dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Ira Adilagić i predsjedavajući Gradskog vijeća Jasmin Ademović.

 

Direktor kluba Nedžad Turnadžić upoznao je prisutne sa aktivnostima koje provodi i rezultatima koje ostvaruje ovaj uspješni sportski kolektiv.

 

-Naime, klub postoji 55 godina i iza nas su zaista veliki rezultati. Naša namjera je da se u svim općinama na području kantona Sarajevo formiraju ženski rukometni klubovi, a da mi budemo nosioci rukometnih aktivnosti za Kanton Sarajevo. Nadamo se da ćemo ostvariti saradnju sa svim općinama, na naše obostrano zadovoljstvo, pojasnio je Turnadžić.

Predsjedavajući Đozo naglasio je da Općinsko vijeće kontunuirano pruža podršku sportskim kolektivima koji ostvaruju značajne rezultate, kako u našoj zemlji, tako i na međunarodnoj sceni.

-Čast mi je da sam danas imao priliku ugostiti rukometne reprezentativke, a siguran sam da je ovo samo početak naše uspješne saradnje. Rado ćemo na sjednici Općinskog vijeća pokrenuti inicijativu da se finansijski podrži rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine. Podrška sportu mora biti naša obaveza, jer samo zajedničkim naporima možemo ostvariti dobre rezultate, istakao je Đozo.   

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti