Javni poziv za sufinansiranje projekata povećanja energetske efikasnosti u objektima kolektivnog stanovanja

Općina Centar je putem općinske Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje, objavila javni poziv etažnim vlasnicima objekata kolektivnog stanovanja na području općine Centar za učešće u sufinansiranju mjera za poboljšanje energijske efikasnosti objekata kolektivnog stanovanja.
Javni poziv za sufinansiranje projekata povećanja energetske efikasnosti u objektima kolektivnog stanovanja

Javni poziv, koji je objavljen u dnevnom listu Oslobođenje, na oglasnoj ploči u Općini Centar, te  na općinskoj web stranici: http://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava, se odnosi na izolaciju prostora koji se grije ili hladi; zamjenu dotrajale ili neefikasne stolarije u prostorijama koje se griju ili hlade; zamjenu energetski neefikasnih potrošača efikasnim; zamjenu neobnovljivih energenata obnovljivim; ugradnju mjernih i regulacionih uređaja; zamjenu ili ugradnju efikasnih sistema za grijanje, klimatizaciju ili ventilaciju; te druge mjere na poboljšanju energijske efikasnosti.

 

Pravo na prijavu na javni poziv imaju etažni vlasnici objekata kolektivnog stanovanja putem svojih upravitelja sa kojima imaju sklopljen ugovor o održavanju zajedničkih dijelova zgrade. Općina Centar će udruživati finansijska sredstva sa sredstvima etažnih vlasnika zgrade, putem upravitelja.

 

U javnom pozivu su navedena dokumentacija koju upravitelji moraju dostaviti uz prijavu predstavnika etažnih vlasnika zgrade, kao i glavni kriteriji po kojima će biti birani projekti  povećanja energetske efikasnosti sufinansirani sredstvima iz budžeta Općine Centar.  Prijave sa kompletnom dokumentacijom podnose se na protokol Općine Centar Sarajevo,  svaki radni dan od 7,30 do 15,30 sati ili putem pošte na adresu: Općina Centar Sarajevo - Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje (Mis Irbina 1), u zatvorenoj koverti sa naznakom „Prijava za javni poziv sufinansiranje mjera poboljšanja energijske efikasnosti za objekte kolektivnog stanovanja“.

 

Rok za podnošenje prijava je 60 dana od dana objavljivanja javnog poziva u dnevnim  novinama. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar Sarajevo na broj telefona: 033/562-422.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti