Saradnja Općine Centar i Kantonalne uprave civilne zaštite na sanaciji klizišta

U Općini Centar održan je sastanak na kojem je predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo zajedno sa dopredsjedavajućom Irom Adilagić ugostio novoimenovanog direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo Dženana Brkanića.

Na ovom prvom zvaničnom radnom sastanku predstavnici Općine Centar su sa svojim gostom razgovarali o projektima sanacije aktivnih klizišta na području centralne gradske općine.

 

Kantonalna uprava civilne zaštite u okviru preventivnih mjera izdvaja određena finansijska sredstva za sanaciju klizišta na području cijelog Kantona Sarajevo s ciljem zaštite ljudskih života i materijalnih dobara.

 

–Namjera sadašnje administracije Općine Centar jeste da što više aktivnih klizišta na našem području saniramo, odnosno stavimo pod kontrolu kako bismo spriječili neželjene posljedice po naše stanovnike. Danas smo poseban akcent imali na područje Soukbunara koje je zbog klizišta pod monitoringom Zavoda za izgradnju Katona Sarajevo, kao realizatorom projekata sanacije klizišta. Naša namjera je da ubrzamo proces skidanja ovog nadzora, naravno u saradnji sa Zavodom za izgradnju KS, ako ne sa cijelog područja onda barem dijela Soukbunara kako bismo mogli pokrenuti usvajanje izmjena i dopuna regulacionih planova kao preduslova za ulaganja i razvoja ovog područja, objasnio je Đozo.

 

Direktor Brkanić je ovom prilikom najavio da će uskoro Kantonalna uprava civilne zaštite organizovati zajednički sastanak na koji će biti pozvane sve relevantne osobe iz općina s ciljem bolje koordinacije u realizaciji zajedničkih projekata  ovih institucija.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti