PROGLAŠENI POBJEDNICI 7. FOTOKONKURSA „BOJE MOGA MJESTA“

U prostorijama Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo danas je upriličena dodjela nagrada pobjednicima 7. Foto konkursa „Boje moga mjesta“.

Prvo mjesto osvojila je Amina Hodžić, drugo Tesnim Karišik i treće Belmin Islam, dok je specijalna nagrada uručena Jeleni Filipović.

 

Tema sedmog nagradnog konkursa za najuspješniju fotografiju bila je „Boje moga mjesta“.

 

Na konkurs su se prijavili mladi iz cijele Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Derventa, Banja Luka, Konjic, Široki Brijeg, Grude, Istočni Stari Grad, Brčko, Goražde, Neum, Jablanica, Sanski Most, Zenica, Tuzla, Nevesinje, Istočno Sarajevo, Bužim).

 

Na konkurs je stiglo preko  400 fotografija, tako da je žiri u sastavu Dženat Dreković, Milomir Kovačević  Strašni i Branimir Karanović, imao izuzetno težak zadatak u izboru najuspješnijih radova. Mladi su, još jednom, poslali jednu zajedničku pozitivnu poruku u ovim vremenima zatvorenosti.

 

-Želim da se zahvalim Centru kulture i mladih Općine Centar Sarajevo što su nam dali priliku da pokažemo svoje umijeće, svoj talenat i kreativnost. Također želim da kažem da je nagrada potvrda dugogodišnjeg rada i zalaganja, rekla nam je pobjednica konkursa Amina Hodžić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti