Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ obilježava 155 godina postojanja

Opća bolnica danas obilježava 155 godina od svog osnivanja.

Tim povodom je održana konferencija za medije na otvorenom ispred sadašnjeg COVID odjela. Rezultate rada ove zdravstvene ustanove je prezentovao direktor prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

 

– Kada uporedimo podatke od aprila prošle godine vidjet ćemo da je tada broj prijema pacijenata bio 96, a ove godine više od 900. Više od milion usluga našim građanima je pruženo od ljeta prošle godine. Naša ustanova više od stoljeća i po liječi svoje bolesne. Vihori ratova i nesreća bolesti prolazili su ovim prostorima, a bolnica je stajala ponosno i pružala uvijek nadu onima koji su bolesni, koji pate i kojima je teško. Na današnji dan izražavam zahvalnost svakom zaposleniku bolnice Sarajevo, a građanima Sarajeva i BiH obećavamo da ćemo uvijek postojano, stručno i predano raditi poštujući našeg učitelja Hipokrata. U to ime danas se sjećamo svih zaposlenika koji su predano radili 155 godina na ovom mjestu životima svojim, svjedočeći pripadnost najsvetijem zanimanju, kazao je Gavrankapetanović.

 

Prisutnima se također obratio i Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo koji je istakao koliki je značaj ove zdravstvene ustanove čiju uposleni su se u najtežim periodima ovog grada i države BiH, poput proteklog rata, te pandemije koronavirusa,  uspješno izborili sa tri vala pandemije koronavirusa, čime su zadržali ugled ove bolnice koja traje već 155 godina.

 

U ime Općine Centar godišnjici je prisustvovao načelnik Srđan Mandić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti