Načelnik Mandić ugostio predstavnike Odreda „Lasta“

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas predstavnike Udruženja veterana Odreda policije za specijalne namjene „Lasta“ i vijećnika Veliju Katicu.

U subotu, 15. maja 2021. godine planirano je obilježavanje godišnjice formiranja Odreda policije za specijalne namjene „Lasta“ kada će svečano biti otkriveno i spomen-obilježje „Lasta“ čiju je izgradnju finansirala Općina Centar, a predstavnici Udruženja pozvali su načelnika Mandića da prisustvuje obilježavanju godišnjice Odreda.

 

Načelnik Mandić je naglasio da će se rado odazvati pozivu.

 

-Općina Centar snažno podržava sve projekte koji imaju za cilj očuvanje sjećanja na one koji su ovu zemlju branili i za njenu slobodu položili svoje živote. Budite sigurni da u Općini Centar, ali i u meni lično, imate prijatelja i da su vam naša vrata uvijek otvorena. Mi trebamo živjeti jedni uz druge, jedni sa drugima, njegovati kulturu sjećanja i uvijek iznova slati čvrste poruke mira, kazao je Mandić.

 

Odred „Lasta“ formiran je 15. maja 1992. godine kao borbena specijalna policijska jedinica čiji je zadatak bio, pored specijalnih policijskih poslova, da obavlja i borbene zadatke. Na teritoriji općine Centar učestvovali su u svim bitkama u kojima su svojim životima sačuvali stanovništvo.

 

Tokom proteklog rata i agresije na Bosnu i Hercegovinu 56 pripadnika ovog Odreda je poginuo tokom borbenih dejstava. 

 

Udruženje veterana odreda policije za specijalne namjene „Lasta“, koje baštini tradiciju Odreda, je dobitnik Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, Plakete Općine Centar Sarajevo i Povelje Grada Mostara.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti