U subotu i nedjelju se nastavlja obilježavanje Dana Općine Centar

Predstojećeg vikenda biće nastavljene aktivnosti na obilježavanju Dana Općine Centar.
U subotu i nedjelju se nastavlja obilježavanje Dana Općine Centar

U subotu 8. maja u organizaciji Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ biće organizovana interaktivna online radionica na temu „Utjecaj društvenih mreža na mlade“. Edukativnu radionicu, koja je namijenjena srednjoškolcima, vode freelance novinari Jasmin Alibegović i  Brankica Smiljanić, te Nejira Imamović, studentica pete godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Radionica počinje u 17 sati, a zainteresovani potrebne ulazne informacije i prijavu na radionicu mogu obaviti putem Facebook stranice Centra kulture i mladih.  

 

Unedjelju 9. maja pored aktivnosti na obilježavanju Dana Općine Centar obilježava se i Dan Evrope.

 

U nedjelju u poslijepodnevnim satima u organizaciji Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ planirano je obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom i izložba posvećena Želimiru Altarcu Čičku pod nazivom "Negdje na kraju zatišja".

 

Izložba će biti upriličena u prostorijama Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ (Jelića 1) sa početkom u 18 sati.

 

Za ljubitelje starih automobila Oldtimer klub Sarajevo ispred BBI centar na Trgu djece Sarajeva organizuje međunarodne oldtimer susrete. Izložba oldtimera biće upriličena u nedjelju u periodu od 12 do 14 sati.  Ispred BBI centra u toku je proljetni Auto Show koji je organizovala Auto Media Group i Auto 4x4 Club Sarajevo u okviru kojeg će biti upriličena akcija pod nazivom „Sigurnost na cestama“. Ova manifestacije traje sve do nedjelje 9. maja.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti