Održan nastavak 4. redovne sjednice Općinskog vijeća

Općinsko vijeće Centar Sarajevo, u četvrtak 6. maja 2021. godine, održalo je nastavak 4. redovne sjednice koju je vodio predsjedavajući Sejad Đozo. Sjednica je održana online.

Na ovoj sjednici Vijeće je usvojilo prijedlog odluke o imenovanju Snežane Dragoje na mjesto predsjednice Općinske izborne komisije Centar Sarajevo.

 

Podršku Općinskog vijeća dobio je i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o raspodjeli novčanih sredstava za podršku stambenom zbrinjavanju mladih kroz refundiranje troškova plaćenog poreza na promet nekretnina ili plaćenog poreza na dodatnu vrijednost.

 

Na sjednici je razmatrana i usvojena odluka o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene metra kvadratnog korisne stambene površine na području općine Centar u 2020. godini.

 

Usvojena je i dopuna odluke o privremenom smanjenju naknade za zakup gradskog građevinskog zemljišta na lokalitetu pijace Sirano.

 

Izvještaj o radu i finansijski izvještaj zajedno sa godišnjim planom i programom rada za 2021. godinu Javne ustanove Centar kulture i mladih nisu dobili podršku Općinskog vijeća.

 

Nakon diskusije prijedlog Javnog poziva i kriterija za predlaganje kandidata za dodjelu priznanja Općine Centar u 2021. godini, te inicijativa o bratimljenju Općine Centar Sarajevo i Općine Reggio Emillia dobili su podršku Vijeća.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti