Objavljen javni poziv licima za podnošenje prijava za imenovanje u stručnu komisiju

Služba za privredu i lokalno-ekonomski razvoj Općine Centar objavila je javni poziv svim stručnim licima za podnošenje prijava za imenovanje u Komisiju za utvrđivanje ispunjavanja propisanih uslova za obavljanje ugostiteljske i turističke djelatnosti na području općine Centar Sarajevo.
Objavljen javni poziv licima za podnošenje prijava za imenovanje u stručnu komisiju

Mogućnost prijave imaju sva fizička lica sljedećih struka: arhitektonske, građevinske, elektrotehničke, mašinske, medicinske, sanitarne, kao i zaštite od požara i eksplozije i zaštite na radu.

 

U javnom pozivu je također navedena potrebna dokumentacija koju aplikanti moraju dostaviti do 20. maja 2021. godine, neposredno na protokol Općine Centar Sarajevo  ili putem pošte – Općina Centar Sarajevo - Služba za privredu i lokalno-ekonomski razvoj (Mis Irbina 1).

 

Nepotpune ili prijave podnesene nakon utvrđenog roka neće biti razmatrane. Detaljnije informacije svi zainteresovani mogu pronaći na sljedećem linku:http://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava

 

Imenovanje pomenute stručne Komisije biće u skladu sa  Zakonom o ugostiteljskoj djelatnosti ("Službene novine Federacije BiH", broj 32/09), te Pravilnikom o razvrstavanju i minimalnim uslovima ugostiteljskih objekata iz skupina „restorani“, „barovi“, „catering objekti“ i „objekti jednostavnih usluga“ (Službene novine Federacije BiH» br.40/10) i Zakonom o turističkoj djelatnosti („Službene novine Federacije BiH“,  broj 32/09).

 

Nakon obrade svih pristiglih zahtjeva općinski načelnik će, na osnovu prijedloga Službe za privredui lokalno-ekonomski razvoj, donijeti odluku o imenovanju članova/zamjenskih članova stručne komisije. Imenovana Komisijaće početi sa radom od 1. juna 2021.godine.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti