Načelnik Mandić i direktorica Buljubašić potpisali ugovor

FK Sarajevu predato upravljanje nad stadionom u narednih 30 godina

U prostorijama Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ danas su načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić potpisali ugovor prema kojem se FK Sarajevo na period od 30 godina daje upravljanje nad ovim stadionom.

Kako je naglasio načelnik Mandić, ovo je veliki dan za fudbal u Bosni i Hercegovini.

-Iza nas je dugih 3-4 mjeseca pregovora. Dosta je tehničkih detalja i stvari o kojima smo morali voditi računa kako bismo zaštitili interese i vlasnika i kluba i interese navijača, koji su silno željeli da se ovaj ugovor konačno potpiše i da se steknu uslovi da domaće utakmice FK Sarajevo u Evropi gledaju na svom stadionu. Ugovor je potpisan na 30 plus 15 godina. Općina Centar ostaje partner FK Sarajevo, naglasio je Mandić.

Direktorica Buljubašić se zahvalila načelniku Mandiću i Općinskom vijeću koje je dalo podršku potpisivanju ugovora, ali i najavila prve aktivnosti po preuzimanju stadiona.

-Prvi korak je da napravimo predradnje, da vidimo koje je trenutno stanje stadiona. Nakon toga ćemo praviti korake koje ćemo prezentirati javnosti. Ovo je duži proces. Naš cilj je da se evropske utakmice igraju narednog ljeta jer je sada kratak rok da možemo ispuniti sve. Što se tiče renoviranja, rok je 10 godina. Nezahvalno je obećati sada nešto da će biti gotovo za 2 do 3 godine, kazala je Buljubašić.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Benjamin Isović i predsjednik FK Sarajevo Damir Kasum.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti