Nakon poboljšanja epidemiološke situacije

Počele škole i kursevi koje realizuju javne ustanove Općine Centar

S obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju i na osnovu preporuka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, javne ustanove čiji je osnivač Općina Centar, ponovo otvaraju vrata korisnima. Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ ponovo stavlja na raspolaganje svojim korisnicima sportske sadržaje kojima upravlja u dvorani FIS-a, te na otvorenim pomoćnim terenima stadiona na Koševu.
Počele škole i kursevi koje realizuju javne ustanove Općine Centar

–U skladu sa odlukom Kriznog štaba obavili smo potrebne pripreme i od danas započinjemo sa realizacijom sportskih projekata i škola koje provodimo u objektima kojima upravlja naš Centar. Naravno, velika pažnja će biti posvećena tome da tokom sportskih aktivnosti u zatvorenim prostorima nema više od 20 polaznika po terminu. U korist nam ide činjenica da dolaze topliji i ljepši dani, tako da ćemo neke škole i sportske aktivnosti moći prebaciti iz sale na otvoreno, objasnila je Sabina Špago, direktorica JU „Centar za sport i rekreaciju“.

 

Sportski projekti i škole koje realizuje JU „Centar za sport i rekreaciju“ su: tenis za odrasle, tenis za djecu od I do VIII razreda, aerobik za žene, te škole: odbojke, rukometa, košarke, gimnastike, univerzalna škola sporta, za školarce i za predškolce, malog fudbala i fudbala, atletike i rekreacija za osobe treće životne dobi.

 

Uposlenici Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ su tokom marta i aprila omogućili da mnoge aktivnosti ovog centra ne prestanu. Koliko je bilo moguće održavane su škole i kursevi putem online platformi, snimani su koncerti za građane, te dječije emisije povodom značajnih datuma za grad i državu BiH.

 

- Od jučer smo otvorili vrata za sve naše polaznike, tačnije za sve škole i kurseve smo ponovo pokrenuli sistem rada. Također, upisujemo i nove polaznike, a detaljne informacije zainteresovani mogu pronaći na našoj web stranici. I teatarska scena Centar kulture i mladih se vraća u normalu. Sa predstavom „Prah“ gostujemo u Tuzli 4. maja u Bosanskom kulturnom Centru, a 6. maja nam u goste dolazi naš Zijah Sokolović. Također, uzet ćemo učešće u obilježavanju Dana Općine Centar od 2. do 9. maja ove godine, izjavio je Armin Omerović, direktor JU „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“.

 

JU „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ realizuje sljedeće škole: multimedijalni projekat škola glume, gitare, baleta, savremenog plesa, klavira, hip-hop plesa, glume za predškolce, osnovnoškolske i srednjoškolce, bubnjeva, škola stripa, kreativnog pisanja (književni klub), crtanja i slikanja Irfana Hoze, narodni orkestar, te kurseve: engleskog, italijanskog i francuskog jezika i digitalnog marketinga, kao i pilates.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti