Novo pravo na personalnu asistenciju za najteže RVI

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine objavljen je u Službenim novinama Kantona Sarajevo 11.03.2021. godine (broj 10/21).
Novo pravo na personalnu asistenciju za najteže RVI

Zakonom je propisano ostvarivanje prava na mjesečna novčana primanja za personalnu asistenciju ratnih vojnih invalida paraplegičara i ratnih vojnih invalida prve grupe kojima je priznato pravo na dodatak za njegu i pomoć drugog lica.

S tim u vezi Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo dostavilo je  Službi za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti instrukciju o načinu izvršenja upravnih poslova u postupku odlučivanja o pravu na mjesečna novčana primanja za personalnu asistenciju ratnih vojnih invalida paraplegičara i ratnih vojnih invalida I grupe ( I i II stepena).

 

Na osnovu navedenog pozivaju se lica kojima je priznat status ratnog vojnog invalida paraplegičara i ratnog vojnog invalida I grupe ( I i II stepena), a koji ostvaruju pravo na dodatak za njegu i pomoć od drugog lica, da u skladu sa članom 3. i članom 4. navedene instrukcije, nadležnoj službi podnesu Zahtjev za ostvarivanje prava na mjesečna primanja za personalnu asistenciju.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti