Počela podjela paketa sa osnovnim životnim namirnicama za socijalno ugrožene stanovnike općine Centar

Danas su predstavnici službi Općine Centar započeli sa raspodjelom 150 paketa sa osnovnim životnim namirnicama za socijalno ugrožene osobe sa područja središnje gradske općine.

Na osnovu odluke o dodjeli paketa socijalno ugroženim građanima, koju je potpisao općinski načelnik Srđan Mandić, općinska služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti je napravila spisak sa imenika građana koji trebaju dobiti ovaj prehrambeni paket.

 

Na ovom spisku nalaze se imena korisnika socijalnih davanja za koje je u prethodnim postupcima za ostvarivanje određenih socijalnih davanja nadležna služba za poslove socijalne zaštite utvrdila da se nalaze u stanju socijalne potrebe.

 

Kriteriji za dodjelu paketa, kojima se rukovodila općinska služba iz pomenute odluke, su starosna dob, primanja domaćinstva, broj članova porodičnog domaćinstva, zdravstveno stanje, radna sposobnosti, uslovi življenja te ostali kriteriji koji upućuju na stanje socijalne potrebe.

 

Kako bi se što prije paketi podijelili socijalnim kategorijama u akciju podjele su se uključili predstavnici dvije općinske službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice, te zajednički poslovi kao i predstavnici Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti