Za obnovu stolarije i uređenje dvorišta na vrtiću Makovi izdvojeno 31.549 KM

U namjeri da se poboljšaju uslovi u odgojno-obrazovnim ustanovama koje pohađaju najmlađi sugrađani, Općina Centar Sarajevo je u budžetu za 2021. godinu izdvojila 31.549 maraka koje su planirane za zamjenu stolarije i sanaciju dvorišta u vrtiću Makovi.
Za obnovu stolarije i uređenje dvorišta na vrtiću Makovi izdvojeno 31.549 KM

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić je odmah nakon preuzimanja dužnosti posjetio navedeni vrtić gdje su roditelji i uposleni upoznali predstavnike Općine sa problemima sa kojima se susreću.

 

Kao najveći nedostaci okarakterisani su dotrajala stolarija, te dvorište koje nije u potpunosti prilagođeno najmlađem uzrastu.

 

Načelnik Madić je tada obećao da će Općina, u skladu sa mogućnostima, planirati i izdvojiti sredstva za rješavanje problema i unapređenje uslova boravka djece.

 

-Namjera općinske administracije je da pomognemo u postavljanju što boljih uslova predškolskog obrazovanja koje je prva stepenica našim mališanima kroz njihov život i stoga nam je jako važno da pomognemo u zdravom razvoju. Svjesni smo da naša Općina, kao jedinica lokalne samouprave, nema direktne nadležnosti nad predškolskim obrazovanjem, ali smo uvijek spremni pomoći, naglasio je načelnik Mandić.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti