Javna ustanova „Centar za kulturu i mlade“ obustavlja svoje projekte do daljnjeg

Povodom trenutnog epidemiološkog stanja sa koronavirusom, na osnovu preporuka kriznih štabova Federacije BiH i Ministarstva zdravstva KS, Vlada Kantona Sarajevo je usvojila zaključak o zabrani rada poslovnih subjekata u ovom kantonu od 12. marta od 20 sati do 15. marta do 7 sati.
Javna ustanova „Centar za kulturu i mlade“ obustavlja svoje projekte do daljnjeg

Zbog novonastale situacije realizacija projekata u Javnoj ustanovi „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ je odgođena do daljnjeg.
-Zbog odluke Vlade KS o uvođenju lockdowna tokom narednog vikenda mnoge aktivnosti našeg Centra kulture smo morali odgoditi. Prije svega odgodili smo dvije najavljene predstave i to „Međuigre 0-24“ Zijaha Sokolovića i hit komediju „Čorba od kanarinca“. Od projekata koje realizujemo u Centru kulture i mladih u Ulici Jelića 1 odgođena je besplatna škola savremenog plesa, škola glume kao i škola hip-hop plesa. Zatim smo odgodili kurseve stranih jezika čiju nastavu održavamo u prostorijama FIS-a, dok je u Centru za mlade na Gorici odgođeno održavanje pripremne nastave za polaganje eksterne mature za učenike devetih razreda. U svim našim organizacionim jedinicama smo odgodili održavanje raznih škola i kurseva za preko 200 polaznika, objasnio je Armin Omerović direktor Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti