Održana prezentacija projekta USAID-Habitat REELIH koji će se implementirati u Općini Centar

Danas je u prostorijama Općine Centar Sarajevo održana prezentacija USAID-Habitat REELIH projekta (Energetska efikasnost u stambenom sektoru za domaćinstva sa niskim primanjima) koji finansiraju USAID i Habitat for Humanity.
Održana prezentacija projekta USAID-Habitat REELIH koji će se implementirati u Općini Centar

Projekat je prezentirao implementator, firma Enova d.o.o. Sarajevo uz prisustvo općinskog načelnika Srđana Mandića, te predstavnika relevantnih općinskih službi.  

Projekat REELIH implementira se u BiH od 2012. godine sa ciljem pružanja tehničke pomoći za razvoj institucionalnog okruženja i održivog modela finansiranja mjera energetske efikasnosti u stambenom sektoru sa fokusom na domaćinstva sa niskim primanjima. Do sada projekat je implementiran na području Tuzlanskog Kantona, Srednjobosanskog Kantona, Bosansko-Podrinjskog Kantona, Tešnja i Doboja, a u periodu od marta do novembra 2021, godine biće implementiran u Općini Centar Sarajevo.

 

U okviru projekta između ostalog biće donesen petogodišnji akcioni plan za mjere povećanja energetske efikasnosti u stambenom sektoru sa programom finansiranja. Kao rezultat provedenih aktivnosti biće unaprijeđeni dugoročni kapaciteti za implementaciju programa energetske efikasnosti u stambenom sektoru u općini Centar.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti