Početkom građevinske sezone planirana sanacija Ulice Soukbunar

Na osnovu ugovora o izvođenju radova na sanaciji Ulice Soukbunar, početkom građevinske sezone planirana je realizacija ovog projekta kojeg finansira Općina Centar u iznosu od 176.450 KM.
Početkom građevinske sezone planirana sanacija Ulice Soukbunar

S obzirom na dužinu ove saobraćajnice projekat će biti realizovan u četiri faze. Prva faza projekta je planirana na dionici od spoja sa saobraćajnicom Put Mladih Muslimana u dužini od 80 metara, druga faza je između Ulice Urijan Dedina do Ulice Mali Soukbunar u dužini od 215 metara, treća faza dužine 88 metara će obuhvatiti dionicu između ulica Vranjače i Trebevića, dok je četvrta od Ulice Stolačka u dužini od 58 metara.

 

Kako je navedeno u potpisanom ugovoru, rok za izvođenje radova je 60 kalendarskih dana. Tokom realizacije projekta planirana je ugradnja novih betonskih ivičnjaka sa obje strane saobraćajnice, uklanjanje starog oštećenog asfalta i podloge, te ugradnja nove. Za adekvatnu odvodnju površinskih voda, koje su najčešći uzrok propadanja kolovozne konstrukcije, planirana je ugradnja uličnih slivnika, te nivelisanje postojećih šibera za vodu, šahtova i slivnih rešetki.

 

Na kraju radova je predviđeno postavljanje novog asfalta duž kolovoza i trotoara.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti