Općina Centar finansira obnovu Tepebašine ulice

Tokom ove građevinske sezone planirana je sanacija Tepebašine ulice u centru grada (Mjesna zajednica „Crni vrh-Gorica“).
Općina Centar finansira obnovu Tepebašine ulice

Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta u iznosu od 158.550 KM je obezbijedila Općina Centar u svom budžetu.
Za izvođenje radova je odabrana građevinska firma  „Grakop“ iz Kiseljaka, u čije ime je direktor preduzeća Senad Sejdić potpisao ugovor za izvođenje radova sanacije Tepebašine ulice.

 

Nadležna Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar je uputila dopis Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ sa upitom o stanju njihove infrastrukturne mreže u ovoj ulici, što je glavni preduslov za početak radova.

 

Prema predmjeru i predračunu radova kojeg je dostavila pomenuta građevinska firma, u okviru pripremnih radova biće uklonjeno gotovo 415 metara oštećenih ivičnjaka, dok će tokom zemljanih radova biti mašinski uklonjen stari asfalt i podloga umjesto koje će biti postavljena nova. Nakon ovoga planirana je ugradnja novog tamponskog sloja. Novi betonski ivičnjaci biće postavljeni u narednoj fazi projekta i to 452 metra takozvanih spuštenih ivičnjaka zbog omogućavanja pristupa motornih vozila do garaža i prilaza stambenim objektima, te 95 metara standardnih ivičnjaka. Na kraju će biti postavljeno 1.450 metara kvadratnih asfalta duž kolovoza.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti