Započeo novi ciklus besplatne škole atletike

Sredinom sedmice započeo je novi ciklus besplatne škole atletike za učenike osnovnih škola sa područja općine Centar.
Započeo novi ciklus besplatne škole atletike

Projekat realizuje Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ uz finansijsku podršku Općine Centar kao svog osnivača.

Namjera je da se ovim projektom popularizuje atletika među osnovcima, odnosno sportska disciplina koja uz gimnastiku i plivanje predstavlja bazičnu sportsku aktivnost. Prema utvrđenom rasporedu polaznici škole će vježbati na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu tri dana sedmično i to ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima (9,15 i 16,30 sati). Tokom treninga na stadionu posebna pažnja će se posvećivati atletskim disciplinama poput trčanja i skokova u dalj.

Djeca će tokom trajanja škole usvojiti osnovne elemente atletike, ali i poboljšati bazičnu motoričku strukturu pokreta kao osnovu za nadogradnju elementarnih struktura kretanja što će im omogućiti postizanje boljih rezultata u sportu. Trenažni proces vodi bh. olimpijac Islam Đugum sa svojim timom, a zainteresovani kandidati se mogu prijaviti prilikom dolaska na trening, te dobiti dodatne informacije na broj telefona  061/389-791. 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti