Načelnik Mandić podržao projekat „Lideri dobrote i ljubavi“

Učenice četvrtog razreda Srednje škole poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti iz Sarajeva zajedno sa profesoricom nutricionizma Suadom Karić posjetile su Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik Srđan Mandić.

Povod posjete je prijedlog da se načelnik Mandić uključi u akciju koju realizuje profesorica Karić zajedno sa svojim učenicima, odnosno projektu namijenjenom djeci i osobama treće životne dobi.

 

–Projekat u koji smo trenutno uključeni je Interkulturalna mreža prijateljstva koji se odvija u nekoliko modula, a u toku je četvrti modul. U okviru svakog modula, koji traje pet mjeseci imamo deset afirmativnih zadataka za naše učenike. Sada smo na trećem zadatku pod nazivom „Lideri dobrote i ljubavi“ i u okviru tog zadatka cilj je da pokažemo šta znači darivati i poklanjati, a ne očekivati ništa zauzvrat i šta znači pokloniti ljubav i prepoznati osobe kojima je posebno potrebna pažnja i ljubav, objasnila je Karić.

 

Načelnik Mandić je istakao da je saradnja sa omladinom vrlo važna i sve što omladina radi, koliko budu dozvoljavale okolnosti, vrlo rado će se uključiti. Dogovoreno je da se naredne sedmice posjete ustanove gdje borave najmlađi i osobe treće životne dobi.

 

Današnjoj posjeti Općini Centar i načelniku Mandiću su sa profesoricom bile učenice Anesa Nezirović, Ajla Čekro i Selma Sjenar.

 

U ime Općine Centar također je bila prisutna Jasmina Fazlić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.