U toku upis u školu glume u Centru za kulturu i mlade

Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ poziva sve zainteresovane da se prijave u školu glume koju vode umjetnički rukovodioci Adisa Zuberović, magistrica dramskih i filmskih nauka i pedagog glume i Maja Zećo, bosanskohercegovačka glumica koja već godinama vodi radionice sa djecom širom BiH.
U toku upis u školu glume u Centru za kulturu i mlade

Registracija novih članova ansambla će biti održana u subotu 6. februara u prostorijama Centra kulture i mladih na adresi Jelića 1.

Prijemni čas za polaznike uzrasta od 7 do 12 godina biće održan u 10 sati, a za kandidate uzrasta od 13 do 18 godina u 13 sati.

 

Kako je navela Adisa Zuberović, ova škola glume, koja djeluje od jeseni prošle godine, okupila je 22 člana podijeljena u dvije starosne grupe. Za ovu školu glume predznanje nije bitno.

 

-Kod prijave kandidata ćemo raditi kasting. Svi polaznici će imati priliku da rade na individualnim i partnerskim vježbama, gdje će poboljšati svoju kreativnost i maštu, te poboljšati koncentraciju. Nadamo se da ćemo do kraja naše škole imati bolje uslove kako bismo mogli uraditi predstavu sa našim polaznicima, poručila je Zuberović.

 

Više informacija i prijave mogu se dobiti putem web stranice: www.centarkulture.ba, putem e-maila:info@centarkulture.ba ili na telefonske brojeve +387 33 23 25 94, +387 33 23 25 95.