Škola slikanja i crtanja u ateljeu Irfana Hoze

U organizaciji Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo, od 1. februara 2021. godine započinje škola slikanja i crtanja koju će predvoditi renomirani bh. umjetnik Irfan Hozo.

Škola slikanja i crtanja pod rukovodstvom renomiranog umjetnika pružit će odgovore na sva likovna pitanja – kako uraditi kvalitetan crtež, kako slikati i oblikovati, stvarajući vlastita likovna djela i upoznavajući se sa svim tehnikama.

 

 

Upis u ovu školu za koju nije potrebno prethodno predznanje još uvijek traje. Zainteresovani dodatne informacije i prijave mogu pronaći na web stranici Centra kulture i mladih: www.centarkulture.ba, ili putem e-maila: info@centarkulture.ba kao i na sljedeće brojeve telefona: +387 33 23 25 94, +387 33 23 25 95.

 

 

Irfan Hozo je izložbom pod nazivom „Portreti grada“ obilježio četrdeset godina profesionalnog bavljenja umjetnošću. Imajući u vidu njegov cjelokupni opus, može se reći da se sa podjednakom strašću predaje i crtežu i slikarstvu i grafici. Izlagao je na mnogim samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja za svoj rad, od kojih ističemo medalju za najbolju grafiku na drugim po redu Svjetskim umjetničkim igrama, koje su održane u periodu od 1. do 9. septembra 2015. godine u Bratislavi u Slovačkoj, uz učešće 57 zemalja iz cijelog svijeta.