Predsjedavajući Đozo na radnom sastanku sa predstavnicima boračkih organizacija

Novoizabrani predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, u petak 15. januara 2021. godine, održao je prvi radni sastanak sa predstavnicima Koordinacionog odbora boračkih udruženja iz Centra, kojeg čini jedanaest boračkih udruženja.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano o unapređenju saradnje između Općine i boračkih udruženja, te o nastavku finansijske podrške projektima koje realiziraju udruženja.

 

Predsjednik Koordinacionog odbora boračkih udruženja iz Centra Nedžad Škrijelj, u ime boračkih organizacija i svoje lično ime, čestitao je imenovanje predsjedavajućem Đozi i poželio uspjeh u toku četverogodišnjeg mandata.

 

Škrijelj je predsjedavajućeg Đozu upoznao sa funkcioniranjem Koordinacionog odbora boračkih udruženja iz Centra, te ukratko izložio probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju.

 

-Duboko se nadam da će saradnja između boračkih udruženja i Općine Centar biti dobra, te da ćemo zajedno rješavati sve probleme, naglasio je Škrijelj.

 

Predsjedavajući Đozo je izrazio opredjeljenje lokalne zajednice da podržava projekte koji doprinose poboljšanju kvaliteta života boraca i njihovih porodica.

 

-Imajući u vidu težak ekonomsko-socijalni položaj boraca i njihovih porodica Općina Centar Sarajevo u okviru kontinuirane brige o boračkoj populaciji, najzaslužnijoj za današnju slobodnu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, redovno iz svog budžeta izdvaja značajna sredstva kako bi im pružila podršku i razne vrste pomoći. Podrška borcima i njihovim porodicama će biti nastavljena i u budućnosti. Moja vrata su za vas uvijek otvorena. Možete računati na moju bezrezervnu podršku i pomoć, a samo zajedno možemo riješiti probleme i unaprijediti saradnju. Trebamo učiniti sve što je u našoj moći da svaki borac bude informisan o pravima i mogućnostima, te ne dozvoliti da oni koji su branili ovu zemlju budu zaboravljeni, naglasio je Đozo.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti