Dodijeljene nagrade pobjednicima likovnog konkursa „Čiji je to grad?“

U srijedu, 13. januara u prostorijama Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar održana je konferencija za medije i dodjela nagrada najuspješnijim studentima povodom završetka projekta „Studentski dani 2020.“ u okviru kojeg je organiziran četvrti po redu nagradni konkurs na temu „Čiji je to grad?“.

Podsjećamo, četvrti nagradni likovni konkurs „Studentski dani 2020.“, je projekat kojim je Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar omogućila prezentaciju radova studenata završnih godina akademija likovnih umjetnosti sa područja Bosne i Hercegovine. Cilj je bio pružiti podršku idejama mladih umjetnika, promovirati njihovo stvaralaštvo, inovaciju, dinamizam i stvaranje ambijenta za njihov veći uticaj u društvu u potrazi za novim identitetima.

 

Na konkurs se prijavilo 20 studenata završnih godina akademija likovnih umjetnosti iz čitave Bosne i Hercegovine.

 

Prisutnima su se obratili članovi stručnog žirija, akademski slikar Džeko Hodžić, akademski grafičar Irfan Hozo, magistrica kiparstva Elma Alić - Šobot, akademski kipar Admir Halilović, Monja Matović Cico, predstavnica kompanije mikrokreditnog društva IuteCredit BH i Nađa Tihić, predstavnica kompanije Svjetlostkomerc d.d. Sarajevo, kao i direktor JU Centar kulture i mladih Armin Omerović.

 

Prvu nagradu, odnosno poklon bon u vrijednosti od 600 KM osvojio je Ahmed Lutvikadić, drugu nagradu, poklon bon u vrijednosti 375 KM, osvojila je Hana Hurem, a treću nagradu, poklon bon u vrijednosti 250 KM, osvojila je Amina Ahmetagić.

 

Pokrovitelji projekta su Općina Centar Sarajevo , IuteCredit BiH i Svjetlostkomerc.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti