Dodjela nagrada pobjednicima likovnog konkursa „Čiji je to grad?“

U srijedu, 13. januara 2021. godine u prostorijama Javne ustanove Centar kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1) bit će održana press konferencija i dodjela nagrada najuspješnijim studentima povodom završetka projekta Studentski dani 2020 u okviru kojeg je organiziran četvrti po redu nagradni konkurs na temu „Čiji je to grad?“.
Dodjela nagrada pobjednicima likovnog konkursa „Čiji je to grad?“

Podsjećamo, četvrti nagradni likovni konkurs „Studentski dani 2020“, je projekat kojim je Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar omogućila prezentaciju radova studenata završnih godina akademija likovnih umjetnosti sa područja Bosne i Hercegovine. Cilj je bio pružiti podršku idejama mladih umjetnika, promovirati njihovo stvaralaštvo, inovaciju, dinamizam i stvaranje ambijenta za njihov veći uticaj u društvu u potrazi za novim identitetima.

 

Pravo učešća na konkurs imali su studenti završnih godina akademija likovnih umjetnosti sa područja Bosne i Hercegovine, a ovogodišnja tema bila je „Čiji je to grad?“, koja je ostavila širok prostor za kreativnost i inovativnost u pristupu za sve zainteresirane kandidate.

 

Pokrovitelji projekta su Općina Centar Sarajevo , IuteCredit BiH i Svjetlostkomerc. Nagrade koje će biti dodijeljene su u vidu poklon bonova i to I nagrada - poklon bon u vrijednosti 600 KM; II nagrada - poklon bon u vrijednosti 375 KM i III nagrada - poklon bon u vrijednosti 250 KM. 

 

Medijima će se obratiti članovi žirija, akademski slikar Džeko Hodžić, akademski grafičar Irfan Hozo, magistrica kiparstva Elma Alić-Šobot, akademski kipar Admir Halilović, predstavnici IuiteCredit-a BiH i Svjetlostkomerca, kao i direktor Centra kulture i mladih Armin Omerović.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti