MZ „Breka“ novac od nagrade iskoristila za nabavku audio i video opreme

Na prijedlog Komisije za mjesne zajednice i saradnju s općinama i gradovima Općinsko vijeće Centar je donijelo Odluku o izboru najbolje mjesne zajednice, na osnovu čega je dodjela priznanja i novčanih nagrada upriličena početkom augusta ove godine.

Ovom prilikom je među tri najbolje mjesne zajednice Centra proglašena i Mjesna zajednica „Breka“ osvojivši novčanu nagradu u iznosu od 2.000 KM. Savjet ove mjesne zajednice je odlučio da sredstva od nagrade iskoristi za nabavku audio video opreme koja je dostavljena i montirana sredinom ovog mjeseca.

 

Novu opremu su preuzeli predsjednik Savjeta MZ „Breka“ Amir Hadžić i sekretar mjesne zajednice Nisveta Cocalić.

 

–Nabavljena oprema se sastoji od velikog televizora i video projektora sa platnom. Oprema će se prvenstveno koristiti za video prezentacije projekata naše mjesne zajednice. Savjet naše mjesne zajednice je odlučio da nabavi ovu opremu na osnovu molbe penzionera i ratnih vojnih invalida koji dolaze i borave u prostorijama MZ Breka čime će imati mogućnost da tokom vremena provedenog ovdje gledaju program, tako da je Savjet MZ na najbolji način iskoristio nagradni fond, objasnio je Hadžić.

 

Prilikom odabira najboljih mjesnih zajednica i savjeta MZ vrednovano je aktivno učešće u rješavanju potreba građana u raznim oblastima kao što su komunalna infrastruktura, socijalna i zdravstvena zaštita, ekologija, obrazovanje, kultura, sport, saradnja sa nevladinim organizacijama, rad sa mladima i građanima treće životne...

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti