Općina Centar spremna za zimsko održavanje ulica

Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje u saradnji sa Službom za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar okončale su pripremne radnje za zimsko održavanje ulica u centralnoj gradskoj općini tokom ove zimske sezone.
Općina Centar spremna za zimsko održavanje ulica

Na osnovu okvirnog sporazuma o uslovima i načinu pružanja radova redovnog zimskog održavanja za period 2020. do 2024. godine, potpisan je ugovor o izvođenju radova redovnog zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih cesta i javnih staza na području općine Centar za sezonu 2020/2021. godinu. Potpisivanjem ovog ugovora, te nabavkom i distribucijom industrijske soli za posipanje ulica koja je raspoređena za potrebe 18 mjesnih zajednica u Centru, pravovremeno su obezbijeđeni svi potrebni tehnički uslovi da tokom zimske sezone naši sugrađani dobiju najbolju uslugu. Vrijednost ovog ugovora iznosi 794.350 KM, a sredstva je izdvojila Općina Centar.

 

Prema odredbama programa zimskog održavanja saobraćajnica u Centru i ugovora za ovu zimsku sezonu, koja traje od 15. novembra 2020. do 15. marta 2021. godine, komunalno preduzeće „Rad“ ima obavezu da održava prohodnim 140 saobraćajnica lokalnog karaktera od interesa za Općinu Centar i 133 nekategorisane ceste sortirane po prioritetima, kako bi se obezbijedio stalan, nesmetan i siguran promet. Također je pomenuto preduzeće u obavezi da mašinsko održavanje pješačkih površina obavlja tokom ove zimske sezone na 23 lokacije, dok će ručno održavanje ulica, pločnika, stepenica i mostova obavljati na 57 lokacija u Centru.

05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
05.07.2024.
PROJEKAT U VRIJEDNOSTI 125.711 KM
Postavljen prvi sloj asfalta u Ulici Sulejmana Omerovića Cara
05.07.2024.
POKRENUTA PROCEDURA JAVNE NABAVKE
Izvođenje radova na čišćenju korita Koševskog potoka
Više vijesti