Objavljen javni poziv za prijave na konkurs „Čiji je to grad?“

Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ je, pod pokroviteljstvom Općine Centar i u saradnji sa mikrokreditnom organizacijom IuteCredit BiH, u okviru projekta Studentski dani 2020 pokrenula četvrti po redu nagradni konkurs na temu „Čiji je to grad?’“.
Objavljen javni poziv za prijave na konkurs „Čiji je to grad?“

 

Svrha pomenutog projekta je da omogući studentima završnih godina akademija likovnih umjetnosti iz cijele Bosne i Hercegovine prezentaciju njihovih radova. Na ovaj način se mladi ljudi žele stimulisati kroz pružanje podrške njihovim idejama, te promovisanja stvaralaštva mladih generacija i stvaranje ambijenta za njihov veći uticaj u društvu.

 

Pravo učešća na konkursu imaju studenti završnih godina akademija likovnih umjetnosti sa područja Bosne i Hercegovine, a ovogodišnja tema ostavlja širok prostor za kreativnost i inovativnost u pristupu za sve zainteresirane kandidate.

 

Žiri nagradnog likovnog konkursa čine akademski slikar Džeko Hodžić, akademski grafičar Irfan Hozo, magistrica kiparstva Elma Alić-Šobot, kustosica i historičarka umjetnosti Gabriela Manda Seith, kao i akademski kipar Admir Halilović. Prijave je moguće poslati do 20. decembra 2020. godine putem web stranice JU „Centar kulture i mladih“: https://centarkulture.ba/likovni-konkurs/. Putem ove web stranice je također moguće dobiti sve informacije o propozicijama konkursa i o nagradama, kao i ostalim korisnim podacima vezanim za ovaj konkurs. Dodatne informacije možete dobiti putem e-maila info@centarkulture.ba ili putem sljedećih brojeva telefona:+387 33 23 25 94, +387 33 23 25 95.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti