U Centru kulture i mladih promocija albuma „Musica Bosnae“

Melodije sa prvog studijskog albuma bosanskohercegovačkog kompozitora, koncertnog umjetnika i profesora gitare Elvisa Sivčevića će biti prezentovan večeras na sceni Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ u Jelićevoj ulici.
U Centru kulture i mladih promocija albuma „Musica Bosnae“

Album pod nazivom “Musica Bosnae” je melodijsko putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu sa 12 novih kompozicija pisanih  u mediteranskom, crossover i klasičnom stilu.

 

U 40 minuta, album sadrži djela za solo gitaru, trodijelni duet sa violinom i dvije kompozicije obojene savremenom elektronskom muzikom. Osim autora albuma ostatak ekipe čine: Dragan Divjak i Anes Imamović (programiranje, mix, mastering), Damir Pirić (grafički dizajn). Koncert počinje u 19 sati i ulaz za posjetioce je besplatan, a program će biti održan uz poštivanje svih propisanih mjera. Elvis Sičević će izvesti numere sa albuma uz vokalnu pratnju Vedrane Šimić (sopran) i Šejle Glinac (violina). Ovom prilikom je također planirano izvođenje i numera Milana Prebande.

 

Elvis Sivčević je počeo svirati klasičnu gitaru sa 8 godina, a sa 15 je postao učenik legendarnog profesora klasične gitare Predraga Stankovića u Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli. Školovanje nastavlja u Nizozemskoj na Conservatorium Codarts Rotterdam u klasi profesora Dicka Hoogeevena i na Kraljevskom konzervatorijumu u Hagu gdje je 2003. godine stekao zvanje Bachelor – docent gitare u klasi Enna Voorhorsta i 2005. godine Master of music - magistar muzike. Elvis Sivčević je učestvovao na majstorskim radionicama najvećih svjetskih gitarista kao što su: John Williams, Julian Bream, Scott Tennant, Carlo Marcione, Roland Dyens, Zoran Dukić i Poco Pena. U svojoj karijeri Sivčević je osvajao je prve i specijalne nagrade na takmičenjima. Nastupao je širom Evrope kao solista ili kao član orkestra Roterdamske filharmonije i ansambla Mediterranean Sundance. Autor je muzike za 22 dokumentarna filma “Putevi-zapis o zemlji” po Maku Dizdaru, te muzika za pozorište od čega izdvajamo predstave: Tajkun, Enigmatske varijacije i San ljetne noći.

 

Prvi studijski album bosanskohercegovačkog kompozitora je simbolično bio dostupan na digitalnim servisima od  25. novembra 2020. godine na Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti