U srijedu predstava „Mladi u doba korone“

Posljedice pandemije koronavirusa odrazile su se i na kulturnu i umjetničku djelatnost. Ipak, kreativnosti ni u ovim izazovnim vremenima ne nedostaje, a mnogi umjetnici nastoje publici ponuditi što kvalitetniji sadržaj, vrlo često crpeći inspiraciju iz novonastale situacije i brojnih stanja koje je prouzrokovala.
U srijedu predstava „Mladi u doba korone“

Tako je vrijedna ekipa Studio Teatra, u saradnji sa Bosanskim narodnim pozorištem Zenica i uz podršku Instituta za razvoj mladih KULT, realizirala predstavu „Mladi u doba korone“, koja će se odigrati na Teatarskoj sceni Jelićeva u srijedu, 11. novembra, u 18 sati.

 

Predstava u režiji Lane Delić zamišljena je kao spoj glume, muzike i plesa, a tekst, na kojem je radio Mirza Begović, nastao je u samom procesu kreiranja predstave i to na osnovu ispovijesti samih aktera.

 

Projekat #mladiudobakorone otvoreno će govoriti o psihofizičkom i socijalnom stanju građana u vrijeme pandemije COVID-19, te će na specifičan način analizirati pozitivne i negativne aspekte izolacije, s posebnim osvrtom na mlade ljude.

 

Autorsku muziku potpisuje Ernad Bihorac, a producent je Nusmir Muharemović. U predstavi igraju Hena Husić, Danko Damjanović, Lea Zećević, Ajla Smajić, Elma Hasanspahić, Ajna Kadrić, Sven Zrnić, Ibrahim Tatar, Tarik Lemeš i Merima Medžić. U produkcijskom timu Studio Teatra nalaze se još i Adis Kriko, Adnan Spahić, Selima Dračo, Dženeta Bradarić i Merđana Babić.

 

Ulaz je besplatan, a zbog epidemiološke situacije broj mjesta u sali je ograničen. Ulaznice se mogu preuzeti u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Ulica Jelića 1) radnim danima u terminima od 10 do 12 sati i od 16 do 20 sati, subotom od 11 do 14 sati, kao i dva sata prije početka predstave.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti