Četiri mlade osobe pokreću vlastiti biznis

U prostorijama Općine Centar prošle sedmice je upriličeno potpisivanje četiri ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava mladim osobama za samozapošljavanje kroz start-up biznis, u vrijednosti od po 10.000 KM.

Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar, četiri mlade osobe će u narednom periodu pokrenuti vlastiti biznis. Pored dodijeljenih novčanih sredstava, potpisnicima ugovora, čija je projektna aplikacija prihvaćena za sufinansiranje start-up biznisa, omogućena je i nefinansijska pomoć u vidu obuke o poduzetničkim vještinama, koja će se vršiti putem Centra za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo. Uz četiri najbolje ocijenjena projekta, koji su finansijski podržani, još 20 mladih ljudi je dobilo nefinansijsku podršku u vidu pomenute obuke.

 

Ovo je drugi od pet javnih poziva u okviru poduzetničkih poduhvata u oblasti IT i kreativnih industrija. U toku je obuka i za treći javni poziv, koji je za prijave bio otvoren do 27. oktobra 2020. godine.

 

Podsjećamo, Općina Centar u okviru podrške mjerama aktivne politike zapošljavanja mladih projekat finansiranja start-up biznisa realizira od 2015. godine, zahvaljujući čemu je do sada zaposleno više od 100 mladih ljudi.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti