Načelnik Ajnadžić obišao romsko naselje na Gorici

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u utorak, 27. oktobra 2020. godine, zajedno sa saradnicima, posjetio romsko naselje na Gorici, gdje je sa mještanima ovog lokaliteta razgovarao o gorućim problemima sa kojima se ova populacija svakodnevno susreće.

Općina Centar godinama, u okviru svojih mogućnosti, pomaže romsku zajednicu na području Centra i nastoji poboljšati položaj romske nacionalne manjine.

 

Prilikom ove posjete, na zahtjev građana, dogovoreno je asfaltiranje dijela puta u Ulici Dajanli Ibrahim-bega, te rekonstrukcija postojećih i izmještanje dotrajalih ploča na istom putu, kao i saniranje udarnih rupa. Planirano je i postavljanje zaštitne ograde, te rekonstrukcija javne rasvjete u istoj ulici.

 

Načelnik Ajnadžić je prilikom posjete još jednom naglasio opredijeljenost Općine Centar da romskoj populaciji pomogne u njihovim nastojanjima da se uključe u sve segmente društva, prvenstveno da im se obezbijedi jednaka mogućnost po pitanju ostvarivanja elementarnih prava kao što su pravo na školovanje, zaposlenje i aktivno učešće u društvu.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti