Mališani Kromolja dobili novo igralište

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, sa saradnicima i predstavnicima JU Centar za sport i rekreaciju (CSR), čiji je Općina glavni finansijer i osnivač, posjetio je danas lokalitet novog ciciban igrališta na Kromolju u Ulici Armije RBiH kod broja 13.

Kako je i bilo planirano projektom, na navedenom igralištu su instalirani novi mobilijar sa pripadajućim atestima, postavljena je nova podloga, parkovski mobilijar, te je prostor oko igrališta hortikulturno uređen. Planirano je i osvjetljenje ovog lokaliteta sa dva reflektora, te postavljanje svijetlećeg znaka koji će biti priključen na istu instalaciju.

 

Načelnik Ajnadžić je iskazao zadovoljstvo zbog realiziranog projekta.

 

- Uvijek ćemo stajati na usluzi našim najmlađim sugrađanima i priuštiti im kvalitetan ambijent za igru. Naša želja je da stvaramo uslove za izgradnju sretnijeg djetinjstva i našoj djeci obezbijedimo što adekvatniji prostor u kojem će provoditi svoje slobodno vijeme, kazao je Ajnadžić.

 

Podsjećamo, na sjednici Općinskog vijeća, održanoj 1. oktobra 2019. godine, usvojena je Odluka o održavanju sportskih ploha, igrališta i ciciban igrališta. Do sada je osposobljeno na desetine igrališta na lokalitetu općine Centar, a u planu je izgradnja novih.

 

Predviđenom odlukom Općinskog vijeća, dječija i sportska igrališta na području općine, za koja se nadležno komunalno preduzeće izjasnilo da nema mogućnosti preuzeti obavezu redovnog održavanja, povjerena su na održavanje JU Centar za sport i rekreaciju. Općina je za potrebe održavanja igrališta nabavila i opremu koja je data na korištenje CSR-u.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti