Za rekonstrukciju dotrajale stolarije u OŠ „Safvet-beg Bašagić“ Općina izdvojila 10.000 maraka

Općina Centar Sarajevo jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja dugi niz godina iz svog budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada u predškolskim i školskim ustanovama koje se nalaze na njenom području, iako još uvijek nema direktnu nadležnost kad je u pitanju ova veoma važna društvena oblast

Posebnu pažnju i brigu za 12 osnovnih škola na njenom području Općina Centar vodi u cilju poboljšanja uvjeta rada i boravka učenika i nastavnog osoblja, te pruža finansijsku podršku za različite namjene, kao što su sanacija stolarije, sanitarnih prostorija, fasada, sala za tjelesni odgoj, nabavku namještaja, informatičke i druge opreme za kabinete, opremanje školskih biblioteka, postavljanje video nadzora i drugo.

 

Posljednji u nizu takvih primjera je donacija u vrijednosti 10.000 KM Osnovnoj školi „Safvet-beg Bašagić“ za rekonstrukciju dotrajale stolarije. Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava potpisali su u ime Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ direktor Namir Ibrahimović.

 

Podsjećamo, Općina Centar je i ranije u nekoliko navrata izdvajala finansijska sredstva za rekonstrukciju dotrajale stolarije na objektu škole. Za tu namjenu iz budžeta Općine izdvojeno je 136.000 maraka.

 

Direktor Ibrahimović izrazio je zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na podršci tokom svih proteklih godina.

 

-Općina Centar zaista pruža školama podršku za različite namjene, te na taj način pomaže u rješavanju nagomilanih problema, kazao je Ibrahimović.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti