U Općini Centar obilježen Svjetski dan učitelja i prosvjetnih radnika

U povodu obilježavanja Svjetskog dana učitelja i prosvjetnih radnika, koji se svake godine obilježava 5. oktobra, danas je u velikoj sali Općine Centar upriličen prijem za direktore svih osnovnih škola sa područja općine Centar i najbolje nastavnike koje su odabrala naučno-nastavnička vijeća.

Riječi dobrodošlice kao i čestitku povodom Svjetskog dana učitelja i prosvjetnih radnika uputila je predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić.

 

-Koristim priliku da vam čestitam na vrijednom trudu, radu i zalaganju kroz vaš višegodišnji profesionalni angažman, a naročito u ovom teškom vremenu kada se suočavamo sa izazovima usljed pandemije korona virusa, istakla je Karačić.

 

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je čestitao međunarodni praznik učiteljima i nastavnicima naglasivši da je njihova uloga u društvu nemjerljiva i da zaslužuju veliko poštovanje.

 

-Vi radite težak i odgovoran posao i ja vam na tome čestitam. Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrijebiti da promijenite svijet, rekao je Nelson Mendela. Iz njegovih riječi može se naslutiti kolika je vaša uloga u našem društvu, koliko breme nosite i kakva je odgovornost na vama. Vi ste ti koji u svojim rukama imate ključeve naše budućnosti. Želim da naša djeca prvo Bosnu i Hercegovinu promijene nabolje, a zatim i svijet. Vašu plemenitu misiju gdje odgovornim i predanim radom usmjeravate nove naraštaje na pravi put, gdje im usađujete ljubav prema knjizi i učenju, Općina Centar beskrajno cijeni. Želim vam puno uspjeha i da uprkos svim poteškoćama i izazovima ustrajete i budete podrška svojim učenicama i učenicima, ali i društvu u cjelini, poručio je Ajnadžić.

 

Svjetski dan učitelja i prosvjetnih radnika je prilika da se pokaže da je rad učitelja i prosvjetnih radnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

 

Prijemu u Općini Centar prisustvovali su i sekretar Općine Mirsada Lingo, šef Kabineta Fahrudin Kurtović i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti