Načelnik Ajnadžić uručio specijalno teretno vozilo za potrebe KJKP „Park“

U Rekreativno zabavnom centru i zoološkom vrtu „Pionirska dolina“, kojim upravlja Kantonalno javno komunalno preduzeće Park, u četvrtak, 24. septembra 2020. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je sa direktorom ovog preduzeća Edinom Abdurahmanovićem potpisao ugovor o korištenju teretnog vozila sa hidrauličnom korpom.

Novu mehanizaciju za rad na terenu, u slučaju vremenskih nepogoda, vanrednih okolnosti i stanja nesreće, spašavanja ljudi i objekata od danas će na raspolaganju imati ekipa preduzeća Park, koja čini i dio tima Štaba civilne zaštite Općine Centar. Prezentacija nove auto korpe s kranom za rad na visinama i preko 24 metra upriličena je danas ispred prostorija Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Park, u Pionirskoj dolini.

 

Naime preduzeće Park u svom sastavu duže od 15 godina ima jedinicu, koja djeluje i pri Civilnoj zaštiti i u slučaju vanrednih okolnosti ili stanja nesreće spremna je na terenu pružiti pomoć i zaštitu građanima i objektima. S obzirom da ova jedinica djeluje i u sklopu Općinskog štaba civilne zaštite Centra oprema kojom raspolaže itekako je bitna, a od danas na raspolaganju imaju i auto korpu koja gabaritima, težinom i kranom na principu teleskopa, olakšava rad i djelovanje na nepristupačnim, manjim i uskim prostorima. Nova auto korpa pomoći će i u zaštiti i spašavanju stanovništva i imovine i od visokih i opasnih stabala. Dobra karakteristika je i što kran s platformom dostiže maksimalnu visinu od 24 metra, a omogućava i njegovo bočno djelovanje na udaljenosti do devet metara. Rad ove jedinice u vrijeme vremenskih nepogoda, ali i vanrednih okolnosti itekako će uz novu opremu i mehanizaciju biti olakšan i efikasniji.

 

Tokom današnje primopredaje vozila Abdurahmanović se zahvalio Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na sveukupnoj podršci koju pružaju ovom preduzeću.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio da je ovo nastavak dobre saradnju sa preduzećem Park.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti