DONACIJA OPĆINE CENTAR

Učenici Edukativnog centra Nova Kasaba dobili novoopremljeni kabinet informatike

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima posjetio je prošle godine Edukativni centar Nova Kasaba na području općine Milići koji pohađa 130 učenika te im uručio ruksake sa školskim priborom.
Učenici Edukativnog centra Nova Kasaba dobili novoopremljeni kabinet informatike

Roditelji učenika su tom prilikom načelniku Ajnadžiću objasnili okolnosti pod kojima se odvija nastava u ovoj školi, te poteškoće sa kojima se susreću, a uprava škole je iskazala potrebu za nabavkom računarske opreme.

 

S tim u vezi, u budžetu Općine Centar izdvojeno je 5.000 maraka za nabavku računarske opreme za kabinet informatike. Donirana oprema, koja se sastoji od osam laptopa, dva printera i ostale kompjuterske periferije, zamijenit će zastarjelu i oštećenu opremu iz 2014. godine.

 

Asmir Hasičić, direktor Osnovne škole „Malta“ Sarajevo, putem koje se realizira proces instruktivne nastave u Novoj Kasabi, obratio se za pomoć Općini Centar koja je odobrila značajna sredstva za nabavku nove opreme.

 

Operativne sisteme i softvere (Microsoft Windows 10 i Office2019) obezbjedilo je resorno Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

 

Donirana oprema dobija još više na značaju u vremenu pandemije kada se dio odgojno-obrazovnog procesa u Novoj Kasabi odvija online i značajno je optimizirala početak školske 2020/2021. godine.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti