Nove sportske aktivnosti u okviru projekta 365 sport plus

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić i direktoricom Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju Sabinom Špago održao sastanak sa dopredsjedavajućim Općinskog vijeća Centar Sulejmanom Haljevcom i bivšim malonogometnim reprezentativcem BIH Tarikom Rašidagićem.

Između ostalog, na sastanku je razgovarano o uvođenju novih sportskih aktivnosti u projekat 365 sport plus koji realizira Općina Centar u saradnji sa pomenutom ustanovom čiji je osnivač.

 

Cilj projekta je da omogući učenicima osnovnih škola sa njenog područja besplatno bavljenje sportom tokom cijele godine. Mališanima je i ove godine na raspolaganju nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, mali nogomet i univerzalne škole sporta.

 

Načelnik Ajnadžić je izrazio spremnost lokalne zajednice da podrži projekte koji će obogatiti sportsku ponudu i omogućiti masovnije bavljenje sportom.

 

Dopredsjedavajući Haljevac je naglasio da je važno mališanima obezbijediti adekvatne uslove za bavljenje sportom i izrazio zadovoljstvo da će bivši malonogometni reprezentativac BIH Tarik Rašidagić biti dio projekta 365 sport plus.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti