Načelnik Ajnadžić obradovao prvačiće školskim torbama, priborom i udžbenicima

Prvog dana nove školske godine Općina Centar je za prvačiće iz 12 osnovnih škola sa svog područja tradicionalno organizovala podjelu školskih ruksaka sa priborom i kompletom udžbenika potrebnih za početak njihovog novog razdoblja u životu.
Načelnik Ajnadžić obradovao prvačiće školskim torbama, priborom i udžbenicima

Tokom dana, 1. septembra 2020. godine, kada su učenici sjeli u školske klupe u Kantonu Sarajevo, načelnik Općine dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa savjetnikom Mustafom Resićem i pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić obišao je mališane, te im poželio uspješan početak školovanja.

 

-Općina Centar ima tradiciju da na početku nove školske godine svim prvačićima iz Centra pokloni školski ruksak sa priborom, a uz to smo za naše đake prvake obezbijedili i potrebne udžbenike. Osim podjele školskih torbi, pribora i udžbenika za prvačiće, Općina Centar redovno izdvaja značajna sredstva za unapređenje nastavnog procesa i poboljšanje uslova rada i boravka u obrazovnim ustanovama, počev od predškolskog pa do visokog obrazovanja, a u skladu sa mogućnostima obezbijedit ćemo sredstva za dezinfekciju i zaštitnu opremu za potrebe škola s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusa i osiguranja zaštite kako nastavnog osoblja, tako i djece. Ulaganje u znanje je najveća investicija. Čuvena latinska izreka kaže da sve što imam nosim sa sobom, odnosno da je znanje najveće bogatstvo koje čovjek ima i koje mu niko nikada ne može oduzeti. Zato draga djeco, neka vam budu sretni ovi školski dani, a vrijeme koje je pred vama iskoristite da izgradite sebe i postanete visokoobrazovani i uspješni ljudi, poručio je Ajnadžić.

 

Predstavnici Općine Centar po utvrđenom rasporedu obišli su osnovne škole iz Centra: Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju, „Hasan Kaimija“, „Vladislav Skarić“, „Safvet-beg Bašagić“, a u toku dana će obići i preostale škole: „Alija Nametak“, „Silvije Strahimir Kranjčević“, „Nafija Sarajlić“, „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“, „Hasan Kikić“, „Isak Samokovlija“ i „Musa Ćazim Ćatić“.

 

Podsjećamo, nakon što je okončan i drugi upisni rok u augustu, u prvi razred školske 2020/2021. godine, u osnovne škole na području općine Centar, upisano je preko 600 prvačića, a Općina je za nabavku školskih torbi, pribora i udžbenika za prvačiće obezbijedila oko 90.000 maraka.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti