Prijave za besplatnu školu glume u Centru kulture i mladih

Nakon prestanka stanja nesreće, koja je proglašena tokom pandemije koronavirusa, Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo je ponovo otvorila vrata polaznicima kurseva i škola.
Prijave za besplatnu školu glume u Centru kulture i mladih

U septembru ove godine u prostorijama Centra biće organizovana besplatna škola glume za djecu i mlade, uzrasta od 7 do 18 godina.

 

Školu glume će voditi Adisa Zuberović, pozorišna i filmska glumica, magistrica dramskih i filmskih nauka i pedagog glume, i Maja Zećo, bosanskohercegovačka glumica koja već godinama vodi radionice sa djecom širom BiH.

 

Iz Centra kulture i mladih ističu da očekuju da im se pridruže mladi glumački talenti da kroz igru i teatarsku umjetnost zajednički razvijaju maštu, samopouzdanje i kreativnost.

 

Osim kroz individualne vježbe, polaznici aktivnosti prolaze kroz kolektivne vježbe u kojima razvijaju i poboljšavaju svoje socijalne sposobnosti i pozitivan osjećaj u radu sa drugima.

 

Svi zainteresirani su dobrodošli da posjete Centar kulture i mladih 5. septembra 2020. godine na adresi Jelića 1 kada će se održati prvi čas u novoj školskoj godini. U 10 sati će se vršiti prijem polaznika uzrasta od 7 do 12 godina, a od 11,30 prijem polaznika u dobi od 13 do 18 godina.

Prijave se mogu vršiti i putem web stranice www.centarkulture.ba , e-mailom na info@centarkulture.ba  ili putem telefonskih brojeva 033 232-594, 033 232-595.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti