Načelniku Ajnadžiću uručena zahvalnica Udruženja „Haber“ i Općine Vogošća

Predsjednik Udruženja za zaštitu historijskih vrijednosti „Haber“ Omer Edo Hadrović posjetio je Općinu Centar i tom prilikom načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću uručio zahvalnicu za nesebičnu pomoć u realizaciji projekta dokumentarnog filma „Povratak na svoje“.

Udruženje za zaštitu historijskih vrijednosti „Haber“ već nekoliko godina snima dokumentarne filmove koji prezentiraju mnoštvo nepoznatih činjenica i detalja iz odbrambeno-oslobodilačkog rata, a sve vrijeme Općina Centar je pružala finansijsku podršku ovom udruženju. Općina Centar je i generalni pokrovitelj dokumentarnog filma „Oficir a veliki džentlmen“ koji govori o životnom djelu Mustafe Hajrulahovića Talijana. Premijerno prikazivanje ovog dokumentarnog filma planirano je u septembu.

 

Očuvanje tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata u periodu 1992-1995. Općina Centar Sarajevo stavila je visoko na listu prioriteta. Sve aktivnosti koje imaju za cilj da se istina o ratnim dešavanjima spasi od zaborava, ali i da se budućim generacijama rat nikada ne ponovi, ova lokalna zajednica snažno podržava.

 

Posljednji u nizu primjera uspješno realiziranih projekata Udruženja „Haber“ je dokumentarni film „Povratak na svoje“ koji govori o reintegraciji općine Vogošća.

 

Hadrović se zahvalio na sveukupnoj podršci i istakao da je Općina Centar uvijek imala razumijevanja za projekte Udruženja „Haber“.

-Općina Centar je uvijek imala sluha za projekte Udruženja i produkcije „Haber“. Ovom prilikom se zahvaljujem Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na svesrdnoj podršci. Drago mi je da ima onih koji istinu čuvaju od zaborava i podržavaju naš rad, istakao je Hadrović.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti