Održan aktiv direktora osnovnih škola sa područja općine Centar

U četvrtak, 20. augusta 2020. godine u prostorijama Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ održana je sjednica aktiva direktora osnovnih škola sa područja općine Centar.

U ime Općine Centar sjednici su prisustvovale pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić i šefica Odsjeka za društvene djelatnosti Elma Sultanić.

 

Između ostalog, na sjednici je razgovarano o početku školske 2020./2021. godine, podjeli školskih torbi sa priborom i kompletom udžbenika za prvačiće, kao i o Smjernicama za prevenciju i kontrolu infekcije COVID-19 u osnovnim školama.

 

Naime, prema obavijesti koju je osnovnim školama uputilo Ministarstvo obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, prijem prvačića će biti održan u utorak, 1. septembra 2020. godine uz poštivanje donesenih epidemioloških mjera. U skladu sa navedenim, bit će organizirana podjela školskih torbi sa priborom i kompletom udžbenika za prvačiće po odjeljenjima, a prema rasporedu koji će biti utvrđen u narednim danima.

 

Podsjećamo, osim redovnih izdvajanja za unapređenje nastavnog procesa i poboljšanje uslova rada i boravka u obrazovnim ustanovama, počev od predškolskog pa do visokog obrazovanja, Općina Centar će i ove školske godine obezbijediti besplatne udžbenike, školski pribor i ruksake za sve prvačiće koji su upisani u osnovne škole na njenom području, a za tu namjenu je u ovogodišnjem budžetu izdvojeno oko 90.000 maraka.

 

Pomoćnica Fazlić na sjednici je kazala da će Općina Centar u skladu sa mogućnostima obezbijediti sredstva za dezinfekciju i zaštitnu opremu za potrebe škola, a u cilju sprječavanja širenja zaraze koronavirusa i osiguranja zaštite kako nastavnog osoblja, tako i djece.

 

-Općina Centar ima dugogodišnju tradiciju da na početku nove školske godine svim prvačićima iz Centra pokloni školski ruksak sa priborom, a uz to smo za naše đake prvake obezbijedili i potrebne udžbenike. Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić će u utorak, 1. septembra 2020. godine posjetiti sve škole na području općine Centar i podijeliti prvačićima školske torbe sa priborom i kompletom udžbenika, naravno uz poštivanje svih epidemioloških mjera, istakla je Fazlić.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti