U Ulici Patriotske lige u toku radovi na izgradnji stajališta

Radnici građevinske firme „Džekos“ d.o.o. Sarajevo koja je nakon provedene tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač, započeli su radove na izgradnji stajališta u Ulici Patriotske lige.

Budući da je frekvencija saobraćaja u Ulici Patriotske lige koji se odvija u dvije kolovozne trake izuzetno velika, naročito u jutarnjim satima, izgradnja stajališta za vozila javnog gradskog prevoza umnogome će doprinijeti smanjenju gužve, ali i olakšati odvijanje javnog gradskog prevoza. Ranije su vozila javnog prevoza koja saobraćaju navedenom ulicom kao stajalište koristila kolovozne trake, te na taj način stvarala gužvu u saobraćaju i onemogućavala nesmetan prolaz drugih učesnika u saobraćaju.

 

Gradilište je krajem prošle sedmice obišao i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima.

 

Finansijer projekta je Općina Centar u čijem ovogodišnjem budžetu za ovu namjenu je izdvojen iznos od 182.368 KM. Za nadzor projekta angažovana je firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

 

Podsjećamo, Općina Centar i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo finansirali su rekonstrukciju kompletne Ulice Patriotske lige za šta je izdvojeno oko 740.000 KM.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti