Općina nema instrumente za rješavanje problema narušavanja javnog reda i mira

Nakon što su mediji objavili informaciju da je Dika Imamović pod pratnjom policije izašla iz stana zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti njene porodice, te da se obraćala načelniku Općine Centar dr. Nedžadu Ajnadžiću radi zaštite, rješavanja njenog problema, ali i zahtjeva za zamjenskim stanom, izdajemo sljedeće saopštenje za javnost:
Općina nema instrumente za rješavanje problema narušavanja javnog reda i mira

 

Dika Imamović je 2003. godine dobila od Općine Centar stan u ulici Džidžikovac 11/II površine 25 kvadratnih metara na privremeno korištenje i navedeno rješenje je konstantno produžavano.

2019. godine Općinsko vijeće Centar je donijelo Odluku kojom je utvrđeno da su svi korisnici općinskih stanova dužni zaključiti ugovor sa Općinom o korištenju stanova.

 

Dika Imamović je krajem 2019. godine zaključila ugovor o zakupu stana sa Općinom po cijeni od jedne marke po kvadratnom metru mjesečno, odnosno 25 KM za stan od 25 kvadratnih metara na mjesečnom nivou.

U međuvremenu u skladu sa javnim pozivom Dika Imamović je dostavila zahtjev sa dokumentacijom radi rješavanja svog stambenog pitanja na drugoj lokaciji. U toku je postupak razmatranja pristiglih prijava većeg broja podnosilaca zahtjeva za rješavanje stambenog pitanja, odnosno dodjelu stanova u zakup koji su vlasništvo Općine Centar Sarajevo.

Nakon provedene procedure i evaluacije pristiglih zahtjeva, Općinsko vijeće će na jednoj od narednih sjednica donijeti odluku o dodjeli stanova većem broju podnosilaca zahtjeva u skladu sa uslovima i kriterijima utvrđenim u javnom pozivu.

Istovremeno, ukoliko imenovana ima neprijatnosti kako navodi u svojim izjavama, za rješavanje međuljudskih odnosa i eventualno narušavanje javnog reda i mira i sigurnosti svakog našeg građanina pojedinačno, isključiva nadležnost je policije s obzirom da Općina nema instrumente takve vrste zaštite ljudi i materijalnih dobara.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti