Članovi Zdravstvenog savjeta i načelnik Ajnadžić donijeli niz zaključaka u vezi sprečavanja širenja koronavorusa

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić održao je u ponedjeljak 10. augusta 2020. godine sastanak sa članovima Zdravstvenog savjeta ove lokalne zajednice na kojem je razmatrano trenutno epidemiološko stanje i mjere na sprečavanju širenja koronavirusa.

Predsjednik Zdravstvenog savjeta Općine Centar Salko Pašović je istakao da je Općina Centar na adekvatan način reagovala nakon pojave prvih zaraženih u Bosni i Hercegovini.

 

Bakir Nakaš je pohvalio mjere koje su donesene na zaštiti stanovništva, ali i uposlenika Općine Centar.

 

Na sastanku je razgovarano i o predstojećoj školskoj godini gdje su se učesnici složili da, ukoliko se epiodemiološka slika ne popravi, djecu ne bi trebalo slati u školske klupe i da nastava treba biti izvođena putem online platformi.

 

Načelnik Ajnadžić je kazao da će Općina Centar i dalje pratiti razvoj situacije na terenu, te u skladu sa time poduzimati i odgovarajuće mjere.

 

Učesnici su donijeli i nekoliko zaključaka, a između ostalog i da se izradi letak gdje će se građanima ponovno skrenuti pažnja na značaj nošenja zaštitnih maski, držanja distance i pranja ruku, da se reducira radni angažman u Općini Centar i omogući dvokratno radno vrijeme uposlenika.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti