U toku dana završetak radova na sanaciji saobraćajnice u Ulici Goruša

Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka u toku današnjeg rada završit će radove na sanaciji saobraćajnice u Ulici Goruša na dijelu između ulica Kranjčevićeva i Avde Jabučice.

Podsjećamo da se radovi izvode na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka Senad Sejdić.

 

Vrijednost projekta iznosi 62.811 KM, a sredstva su obezbijeđena u ovogodišnjem budžetu Općine Centar.

 

Kako je planirano projektom, mašinski je uklonjen stari oštećeni asfalt te postavljen tamponski sloj debljine pola metra. Uklonjeni su i stari oštećeni ivičnjaci umjesto kojih su postavljeni novi betonski. Osim sanacije 14 postojećih šahtova također je urađena i njihova nivelacija, kao i šibera za vodu i slivničkih rešetki. U toku dana biće završeno i postavljanje novog asfalta duž saobraćajnice, te duž trotoara za kretanje pješaka. Za nadzor ovog projekta je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

 

Gradilište je u toku dana obišao i načelnik Ajnadžić zajedno sa pomoćnikom za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samirom Šehovićem

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti